EL POBLE  
El terme de Pujalt és el que està situat a ponent, al límit de la comarca de l'Anoia amb la Segarra. Amb un superfície de 31,72 Km2, la seva població, de 200 habitants, es reparteix entre els petits nuclis de Pujalt, Conill, la Guàrdia Pilosa, l'Astor i Vilamajor i disseminats


El poble de
Pujalt encara conserva algunes restes de l'antiga muralla, les cases de pedra, carrerons estrets i costeruts i passos coberts.
La capella de la Concepció de 1399, presideix els carrers del poble amb el seu curiós campanar d'espadanya. A dins hi ha un magnífic retaule barroc del segle XVII i una imatge de la Mare de Déu, en alabastre, policromada del segle XIV.

Dels altres nuclis de població, cal esmentar l'Astor que, amb una distribució típicament segarrenca, de carrerons estrets i passos coberts, ens transporta en el temps.

També els nuclis de Conill i la Guàrdia Pilosa, aplegats a redós de les restes del seu castell, amb carrerons costeruts i escales, des d'on es pot admirar una esplèndida vista panoràmica.

COM ARRIBAR-HI:

Eix Transversal, C-25, sortida 93 (Sant Ramon-Pujalt); sortida 103 (Ponts-Torà), direcció Conill (N-141); per la BV-1001(Calaf-Sant Guim de Freixenet), direcció l'Astor.